tilbage

Breaking News !!
Oplev den første Dark Sky Park i Norden

Møn/Nyord Dark Sky Park from Møns Klint Resort on Vimeo.

 

På Møn ser de lys i mørket. Et fire år langt og målrettet samarbejde mellem lokale virksomheder, borgere og Vordingborg Kommune på Møn og Nyord har ført til de første Dark Sky udnævnelser i Norden og den første dobbelte Dark Sky udnævnelse i verden.

 

Organisationen International Dark Sky Association, IDA, har udnævnt Møn og Nyord som Nordens første International Dark Sky Park og International Dark Sky Community. Førstnævnte ovenikøbet med udmærkelsen Guld. 

 

 

 

Dark Sky på Møn og Nyord   "Half the Park is after Dark"

                                   

  • Hele Camping Møns Klint blev i 2014  certificeret med 4 stjerner ud af 5 mulige. Hele pladsen er blevet gennemgået og vi er færdig med at renovere og udskifte mange udendørs lamper m.m. Så vi kan byde velkommen til dagen og natten "Half the Camp is After Dark".

 

"Half the Park is after Dark" 

 

  • På Møns Klint finder du Skandinaviens første Dark Sky Area for gæster der ønsker at bo og opleve nattehimlen på første klasse. Camping Møns Klint har skabt et landskabsrum på pladsen hvor Stjernerne på himlen viser vejen og med en Stjerne Lounge der skaber det fysiske rum til fordybelse af stjernehimlen over os. Her kan hele familien med deres "Sky view "  app”  nyde himmelrummet mens bålet knitrer og eventyrene om Orion, Delfinen og Medusa bliver levende. Du kan hente Skywiew app på nedenstående link.

 

  • Gratis Sky View app tryk her

 

Book din stjerneferie her

 

 

  • Link til Dark Sky Møn og Grib Stjernerne  tryk her 

 

Læs mere om nattehimlen i vores avis Dark Sky News klik på billedet for at læse avisen.

 

 

 

  • Vi kick startede Dark Sky Møn med en fed koncert med Pink Floyd Project 4-9-14. De opførte hele Dark Side of the Moon på Klintholm Havn. Der kom over 3000 gæster og der var en stemning der var ubeskrivelig. Se den lille film herunder og oplev musikken og stemningen fra dennefantastiske aften.

 

 

 

I vores Møns Klint Resort verden

finder du også den populære Fyrhytte

derskerikkeenskid.dk 

hvor horisonten på den sydlige himmel ved nattetide

skaber drømme om fjerne steder. 

 

Møn-Nyord er den første officielle Dark Sky Park i Skandinavien der er blevet optaget i Dark Sky Park Association  http://darksky.org/night-sky-conservation/dark-sky-parks. Der findes i Europa Dark Sky Parks i Tyskland, England, Frankrig og i Skotland. 

 

 

"Night hides a World,

but reveals a Universe".

                        Persisk ordsprog

 

 

Se mere om Dark Sky her

Møns Klint Resort · Klintevej 544 · DK-4791 Borre Møn · (+45) 5581 2025 · CVR 30321960 resort@klintholm.dk