tilbage

Fyret

 

Nu er det muligt at holde ferie i Møns fyr, en helt unik feriebolig som emmer af maritim historie og hvor selve fyret den dag i dag stadig er funktionel sender om natten sin lysstråle ud over  Østersøen. Møns Fyr er et anduvningfyr, beliggende på Møns syd-østlige-pynt.

Fyret blev bygget i 1845 og det var fra starten forsynet med fast linseapparat. Det blev senere ombyttet med et større og senere igen med et roterende apparat. Bygningen med fyrtårnet var også bolig for fyrmesteren med udhus over gården, og blev bygget af Farvandsvæsenet i 1845. Maskinhuset øst for disse to bygninger og det vinkelbyggede hus vest for med boliger for fyrpasser og maskinmester kom til senere. Bygninger er bygget i en traditionel, klassicistisk inspireret byggeskik.

 

I 1960-70'erne blev der bygget et kystudkigshus længst mod øst, idag også udlejnings hytte kaldet fyrhytten, hvorfra man kunne observere skibe, der sejlede til og fra Østersøen under den kolde krig. Her sad gamle fyrmestre, kaptajner og officerer fra flåden, der havde kendskab til Warszawapagtens skibe og fly. De observerede og sendte oplysninger om skibe der havde kurs mod og fra indsejlingen til Kadetrenden. I 1963 kom de første oplysninger, om de skibe der siden hen var meget tæt på, at starte den 3. verdenskrig, herfra den vestlige del af Østersøen. 

 

Fyret rummer på 1. salen 3 soveværelser med dobbeltsenge. Der er et toilet på 1. salen.

I stueetagen finder man et helt nyt badeværelse med brus og et helt nyt køkken der åbner op mod den lyse spisestue og stue, en suite. Fra spisestuen kan man gå direkte ud i haven med en helt uovertruffen udsigt over havet.

Fra den hyggelige have med den rene unikke havudsigt, kan man gå direkte ad egen trappe til stranden.

Der er WIFI i huset, men ikke god forbindelse til mobilnetværk.

 

Et feriehus med en helt speciel atmosfære og historie og en hel unik beliggenhed som ikke mange andre feriehuse kan tilbyde. Der er sti til selve klinten kun 400 meter mod nord. Der skal nævnes at selve fyret ( hvor lyskilden er ) ikke er tilgænglig da fyret stadig er aktiv.  

Du vil ikke fortryde at holde ferie så tæt på havet på land man overhovedet kan komme . Light my Fire!

 

Fyret kan kun lejes i hele uger og prisen er 15.000 kr. i højsæson og 12.000 kr. i resten af sæsonen.

Send venligst en mail til os eller ring 55812025 hvis I ønsker at booke.

Møns Klint Resort · Klintevej 544 · DK-4791 Borre Møn · (+45) 5581 2025 · CVR 30321960 resort@klintholm.dk